Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g strączków młodego, zielonego groszku
-
1 bulwa kopru włoskiego ( ok. 300 g), pokrojona na ok. 2 cm kawałki
-
50 g wermutu, białego, wytrawnego
-
25 g masła
-
80 - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
2 filety z dorsza, bez skóry (ok. 250 g każdy), przekrojone na pół
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31 g
Kalorie
1264 kJ /
302 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min