Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem

Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem

4.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • strączków młodego, zielonego groszku
    250 g
  • bulwa kopru włoskiego ( ok. 300 g), pokrojona na ok. 2 cm kawałki
    1
  • wermutu, białego, wytrawnego
    50 g
  • masła
    25 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 - 100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    400 g
  • filety z dorsza, bez skóry (ok. 250 g każdy), przekrojone na pół
    2
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
    2 łyżki
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 302 kcal / 1264 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...