Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g strączków młodego, zielonego groszku
-
1 bulwa kopru włoskiego ( ok. 300 g), pokrojona na ok. 2 cm kawałki
-
50 g wermutu, białego, wytrawnego
-
25 g masła
-
80 - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
2 filety z dorsza, bez skóry (ok. 250 g każdy), przekrojone na pół
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31 g
Kalorie
1264 kJ /
302 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.