
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
strączków młodego, zielonego groszku250 g
-
bulwa kopru włoskiego ( ok. 300 g), pokrojona na ok. 2 cm kawałki1
-
wermutu, białego, wytrawnego50 g
-
masła25 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 - 100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody400 g
-
filety z dorsza, bez skóry (ok. 250 g każdy), przekrojone na pół2
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia2 łyżki
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302 kcal /
1264 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
7 g