Urządzenia i Akcesoria
Pikantny brokuł z kokosową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g wiórków kokosowych
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
500 g wody
-
450 g różyczek brokułu
-
20 g oleju z pestek winogron
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka brązowej gorczycy nasion
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
42.2 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
709.2 kJ /
169.5 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Dip z karczochów i tofu
5 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Omlet z jarmużem
35 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min