![Frittata z cukinią Frittata z cukinią](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91C38F90-922E-4E24-8F3E-3DA6AC6CBB95/Derivates/55e1dfc9-3563-4143-ad45-c3d142753192.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 300 g cukinii, pokrojonej na 4 cm kawałki
- ¾ - 1 łyżeczki soli
- 30 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 3 jajka
- 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 8 - 10 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409.3 kJ / 97.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 457.8 mg