
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 300 g cukinii, pokrojonej na 4 cm kawałki
- ¾ - 1 łyżeczki soli
- 30 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 3 jajka
- 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 8 - 10 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409.3 kJ / 97.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 457.8 mg
Alternatywne przepisy
Frittata cukiniowa
40 Min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45min
Muffinki brokułowe z szynką
1h
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1h 20min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2h
Wytrawne muffiny cukiniowe
1h 10 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 Min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50min