Frittata z cukinią

Frittata z cukinią

3.4 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 300 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczki soli
  • 30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 3 jajka
  • 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 - 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 97.8 kcal / 409.3 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 457.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...