
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
300 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
-
¾ - 1 łyżeczki soli
-
30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
3 jajka
-
70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
8 - 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
97.8 kcal /
409.3 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
457.8 mg