Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 300 g cukinii, pokrojonej na 4 cm kawałki
- ¾ - 1 łyżeczki soli
- 30 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 3 jajka
- 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 8 - 10 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409.3 kJ / 97.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 457.8 mg
Alternatywne przepisy
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 Min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Frittata cukiniowa
40 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Frittata Caprese
30 Min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min