
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
50 g botwiny tylko liście
-
50 g roszponki
-
120 - 150 g sera koziego, twardego pokrojonego na 2-2,5 cm kawałki
-
50 g oleju słonecznikowego
-
40 g malin, świeżych
-
½ łyżki cukru
-
½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
-
20 g czerwonego octu winnego
-
25 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.8 kcal /
618.8 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
4.4 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska