Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
50 g botwiny tylko liście
-
50 g roszponki
-
120 - 150 g sera koziego, twardego pokrojonego na 2-2,5 cm kawałki
-
50 g oleju ryżowego50 g oleju słonecznikowego
-
40 g malin, świeżych
-
½ łyżki cukru
-
½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
-
20 g czerwonego octu winnego
-
25 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.2 g
Kalorie
618.8 kJ /
147.8 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałata z sosem winegret
5 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min