
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
botwiny tylko liście50 g
-
roszponki50 g
-
sera koziego, twardego pokrojonego na 2-2,5 cm kawałki120 - 150 g
-
oleju słonecznikowego50 g
-
malin, świeżych40 g
-
cukru½ łyżki
-
musztardy Dijon½ - 1 łyżeczka
-
czerwonego octu winnego20 g
-
wody mineralnej, niegazowanej25 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.8 kcal /
618.8 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
4.4 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska