Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym

Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym

4.5 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych
    40 - 50 g
    40 - 50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • tofu, miękkiego
    250 g
  • bananów, dojrzałych plus 1 banan, pokrojony w 3 mm plastry
    300 g
  • masła orzechowego
    50 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru kokosowego
    2 ½ łyżki
    2 ½ łyżki cukru trzcinowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 341.4 kcal / 1429.3 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...