Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową

Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową

4.3 80 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
    60 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • skórki otartej z cytryny
    1 łyżka
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
    480 g
  • jajko roztrzepane
    1
  • bułki tartej
    50 - 60 g
  • mąki pszennej
    20 - 30 g
  • kolendry, mielonej
    1 - 2 łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ - 1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • pomidorków cherry przekrojonych na pół
    500 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 - 30 g
  • octu balsamicznego
    10 g
  • cukru
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 425.4 kcal / 1780.8 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 55.4 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...