
Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki60 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
skórki otartej z cytryny1 łyżka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej480 g
-
jajko roztrzepane1
-
bułki tartej50 - 60 g
-
mąki pszennej20 - 30 g
-
kolendry, mielonej1 - 2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół500 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do smażenia20 - 30 g
-
octu balsamicznego10 g
-
cukru½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
425.4 kcal /
1780.8 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
55.4 g
Błonnik
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska