Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową

Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową

4.3 80 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 1 jajko roztrzepane
  • 50 - 60 g bułki tartej
  • 20 - 30 g mąki pszennej
  • 1 - 2 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ¾ - 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 20 - 30 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 10 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 425.4 kcal / 1780.8 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 55.4 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...