
Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
1 jajko roztrzepane
-
50 - 60 g bułki tartej
-
20 - 30 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
¾ - 1 ¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
-
20 - 30 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do smażenia
-
10 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
425.4 kcal /
1780.8 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
55.4 g
Błonnik
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min