![Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BA000BC-F328-45E1-BB1B-34F0BDC314F5/Derivates/7e4cccc7-73a0-43b0-9173-fa6c25344070.jpg)
Wersje kompatybilne
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 480 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
- 1 jajko, roztrzepane
- 50 - 60 g bułki tartej
- 20 - 30 g mąki pszennej
- 1 - 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- ¾ - 1 ¼ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
- 20 - 30 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 10 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1780.8 kJ / 425.4 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Kotleciki pietruszkowe
25min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15h
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1u. 15min
Burger wegański
3h 55 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1h 30min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45min