
Urządzenia i Akcesoria
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Marynata do tofu
-
40 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki brązowego cukru
-
450 g tofu, średnio twardego naturalnego, odsączonego, pokrojonego na kawałki (1,5 x 4 cm) (patrz wskazówka)
Pesto pietruszkowo-nerkowcowe
-
2 ząbki czosnku
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych uprzednio namoczonych przez 1 godz., odsączonych
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 - 60 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Bulgur i tofu nuggetsy
-
160 - 170 g migdałów, ze skórką
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
110 g kaszy bulgur
-
mąka pszenna ilość do obtoczenia tofu
-
1 jajko roztrzepane, do obtoczenia tofu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522.5 kcal /
2187.6 kJ
Białko
22.9 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
33.9 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA TRENING
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański majonez
15 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min