Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur

Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur

3.9 62 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Marynata do tofu
  • sosu sojowego
    40 g
  • oleju sezamowego
    15 g
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • brązowego cukru
    ½ łyżeczki
  • tofu, średnio twardego naturalnego, odsączonego, pokrojonego na kawałki (1,5 x 4 cm) (patrz wskazówka)
    450 g
Pesto pietruszkowo-nerkowcowe
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    50 g
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych uprzednio namoczonych przez 1 godz., odsączonych
    90 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    50 - 60 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
Bulgur i tofu nuggetsy
  • migdałów, ze skórką
    160 - 170 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • kaszy bulgur
    110 g
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia tofu
  • jajko roztrzepane, do obtoczenia tofu
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 522.5 kcal / 2187.6 kJ
Białko 22.9 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 33.9 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...