Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie "mięso"
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
80 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g wafli ryżowych naturalnych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g wody mineralnej, niegazowanej mocno schłodzonej
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
30 g oleju
-
30 g sosu sojowego
-
20 g musztardy
-
15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
494 mg
Białko
15 g
Kalorie
438 kJ /
105 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Tatar z fasoli
5 min
Wegański majonez
15 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min