![Wegańskie "mięso" Wegańskie "mięso"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd3dd07d-6c6d-42da-a5fc-c1c568c5a7e2/Derivates/4854b817-204e-42fc-8d93-b294e17a0a3e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g wafli ryżowych, naturalnych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g wody mineralnej, niegazowanej, mocno schłodzonej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 30 g oleju
- 30 g sosu sojowego
- 20 g musztardy
- 15 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 494 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seitan
1 Std. 45 Min
Wegańskie "chili con carne"
1h
Gulasz sojowy z knedlami
1h
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Wegański majonez
15 min
Pasztet pieczarkowy
2h 50 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 Std. 30 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 Std.
Stroganow z pieczarek
35 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 Min