Gazpacho morelowo-pomidorowe
TM6 TM5

Gazpacho morelowo-pomidorowe

3.8 (21 ocen)

Składniki

  • 250 g moreli, dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
  • 50 g wody
  • 10 g białego octu winnego
  • 100 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 szczypta soli
  • 4 plastry szynki serrano, pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
  • 60 g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki
    lub 60 g sera feta, pokruszonego
  • ocet balsamiczny, do polania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1294.4 kJ / 309.4 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
16.9 g
Tłuszcz
18.9 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Błonnik
3.3 g
Sód
1014.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy