Gazpacho morelowo-pomidorowe

Gazpacho morelowo-pomidorowe

3.8 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

  • moreli dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
    250 g
  • wody
    50 g
  • białego octu winnego
    10 g
  • pomidora dojrzałego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
  • szynki serrano pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
    4 plastry
  • sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
    60 g
    60 g sera feta, pokruszonego
  • ocet balsamiczny do polania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 309.4 kcal / 1294.4 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 1014.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...