Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g moreli, dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 50 g wody
- 10 g białego octu winnego
- 100 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 4 plastry szynki serrano, pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
-
60
g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki
lub 60 g sera feta, pokruszonego - ocet balsamiczny, do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1294.4 kJ / 309.4 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1014.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55 Min
Sałatka curry
25min