
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho morelowo-pomidorowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
250 g moreli dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
50 g wody
-
10 g białego octu winnego
-
100 g pomidora dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
4 plastry szynki serrano pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
-
60 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
ocet balsamiczny do polania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309.4 kcal /
1294.4 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
1014.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min