Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho morelowo-pomidorowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
250 g moreli dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
50 g wody
-
10 g białego octu winnego
-
100 g pomidora dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
4 plastry szynki serrano pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
-
60 g sera feta, pokruszonego60 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
ocet balsamiczny do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1014.4 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1294.4 kJ /
309.4 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 Std. 15 Min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 Std. 15 Min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 Std.
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 Min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 Min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Curry z dorszem i krewetkami
40 Min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 Min