
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho morelowo-pomidorowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
moreli dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)250 g
-
wody50 g
-
białego octu winnego10 g
-
pomidora dojrzałego, pokrojonego na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
szynki serrano pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)4 plastry
-
sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki60 g
-
ocet balsamiczny do polania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309.4 kcal /
1294.4 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
1014.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska