Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho morelowo-pomidorowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
250 g moreli dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
50 g wody
-
10 g białego octu winnego
-
100 g pomidora dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
4 plastry szynki serrano pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
-
60 g sera feta, pokruszonego60 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
ocet balsamiczny do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1014.4 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1294.4 kJ /
309.4 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min