Urządzenia i Akcesoria
Risotto z halibutem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Wywar
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
1500 g wody
-
1 łyżeczkę soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
40 - 45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
500 g filetów z halibuta, bez skóry i ości pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki
Risotto
-
80 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
35 g oliwy z oliwek
-
150 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego10 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
350 g ryżu do risotto np. arborio
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1162.8 mg
Białko
29 g
Kalorie
1870.2 kJ /
446.7 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA POBUDZENIE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Risotto z krewetkami
45 min