
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z halibutem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Wywar
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki100 g
-
wody1500 g
-
soli1 łyżeczkę
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczyptę
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki40 - 45 g
-
filetów z halibuta, bez skóry i ości pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki500 g
Risotto
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki80 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
pora pokrojonego w 2 mm plastry150 g
-
tymianku, świeżego tylko liście10 gałązek
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
ryżu do risotto np. arborio350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
446.7 kcal /
1870.2 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
1162.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA POBUDZENIE
8 Przepisów
Polska
Polska