Risotto z halibutem

Risotto z halibutem

4.3 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

Wywar
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 1500 g wody
  • 1 łyżeczkę soli
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 40 - 45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 500 g filetów z halibuta, bez skóry i ości pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki
Risotto
  • 80 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 150 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 350 g ryżu do risotto np. arborio

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 446.7 kcal / 1870.2 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 1162.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...