![Risotto z halibutem Risotto z halibutem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00F38614-B71A-48A2-AD5F-4F0EE12A7625/Derivates/FCDAB3B5-2415-49B7-8BA5-431DB68F935B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wywar
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 1500 g wody
- 1 łyżeczkę soli
- 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 40 - 45 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 500 g filetów z halibuta, bez skóry i ości, pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki
Risotto
- 80 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 35 g oliwy z oliwek
- 150 g pora, pokrojonego w 2 mm plastry
-
10
gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 350 g ryżu do risotto, np. arborio
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1870.2 kJ / 446.7 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1162.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2h 10min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Gulasz cielęcy
1u. 15min
Risotto szparagowe
20min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 Min
Risotto z krewetkami
45min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min