
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
800 - 850 g pomidorów, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g bakłażana pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
200 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g przyprawy garam masala
-
½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g miodu
-
ryż (opcjonalnie) ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.5 kcal /
1467 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1043.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska