Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
700 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki800 - 850 g pomidorów, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g bakłażana pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g przyprawy garam masala
-
½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g miodu
-
ryż (opcjonalnie) ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1043.5 mg
Białko
10 g
Kalorie
1467 kJ /
350.5 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min