Risotto bianco z zielonym groszkiem
TM6 TM5

Risotto bianco z zielonym groszkiem

4.5 ( 275 ocen )

Składniki

  • 500 g wody gorącej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 50 - 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 220 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g zielonego groszku, świeżego bez łupin
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
265 kcal / 1109 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
32.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy