Urządzenia i Akcesoria
Risotto bianco z zielonym groszkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody gorącej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli
-
50 - 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
220 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g zielonego groszku, świeżego bez łupin
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.4 g
Kalorie
1109 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
32.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min