Risotto bianco z zielonym groszkiem
TM5 TM6

Risotto bianco z zielonym groszkiem

4.5 (249 ocen)

Składniki

  • 500 g wody, gorącej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 50 - 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 220 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g zielonego groszku, świeżego, bez łupin
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1109 kJ / 265 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
32.6 g
Tłuszcz
12.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy