
Urządzenia i Akcesoria
Pad Thai z krewetkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia Varomy
-
200 g makaronu ryżowego, suchego płaskiego, średniej grubości
-
wrząca woda ilość do namoczenia makaronu
-
80 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych do posypania
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżki sosu rybnego
-
40 g soku z limonki (z ok. 2-3 limonek)
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka pasty z tamaryndowca
-
¼ łyżeczki pasty z krewetek
-
3 łyżeczki cukru palmowego (ok. 3 cm kostka, pokruszona)
-
2 jajka
-
500 g wody
-
350 g krewetek, surowych, obranych świeżych
-
kiełki soi, świeże do dekoracji
-
10 łodyżek szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji
-
3 łyżki cebuli szalotki, prażonej do dekoracji
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1480 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska