Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
TM5 TM6

Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą

Składniki

  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 20 g bazylii (ok. 2 pęczki), tylko liście
  • 500 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
  • 3 bakłażany (ok. 300 g każdy), pokrojone w 0,5 cm plastry
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • masło, do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 150 g sera mozzarella, pokrojonego w kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1204 kJ / 288 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
16.3 g
Tłuszcz
21.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie