
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
bakłażany (ok. 300 g każdy), pokrojone w 5 mm plastry3
-
sera mozzarella pokrojonego w kostkę150 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
liści bazylii, świeżych (ok. 2 pęczki)20 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych w ćwiartki500 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
cukru1 łyżkę
-
soli1 łyżeczka
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
336 kcal /
1405.9 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
22.3 g
Węglowodany
22.7 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
783.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Ratatouille
40 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Moussaka
1 godz. 55 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Frittata ze szparagami
50 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min