Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
TM6 TM5

Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą

4.6 (318 ocen)

Składniki

  • 3 bakłażany (ok. 300 g każdy), pokrojone w 5 mm plastry
  • 150 g sera mozzarella, pokrojonego w kostkę
  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g liści bazylii, świeżych (ok. 2 pęczki)
  • 500 g pomidorów, dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżkę cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • masło, do natłuszczenia naczynia żaroodpornego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1405.9 kJ / 336 kcal
Białko
15.1 g
Węglowodany
22.7 g
Tłuszcz
22.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
9.3 g
Sód
783.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy