Zupa z batatów z pastą curry

Zupa z batatów z pastą curry

4.3 105 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • liści kolendry, świeżych
    5 g
  • batatów pokrojonych na kawałki
    620 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • czerwonej pasty curry
    1 - 2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 271.5 kcal / 1136.9 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 29.1 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...