Zupa z batatów z pastą curry

Zupa z batatów z pastą curry

4.3 114 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 5 g liści kolendry, świeżych
  • 620 g batatów pokrojonych na kawałki
  • 200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 3.4 g
Kalorie 1136.9 kJ / 271.5 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...