
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z batatów z pastą curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
620 g batatów pokrojonych na kawałki
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g mleczka kokosowego
-
20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
271.5 kcal /
1136.9 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
29.1 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min