![Zupa z batatów z pastą curry Zupa z batatów z pastą curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BBFB86BB-CC2C-4C82-9867-8F958B0A1435/Derivates/8b8592ce-6d0e-46ed-9693-53c299ef4c79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g liści kolendry, świeżych
- 620 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 400 g mleczka kokosowego
- 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1136.9 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.8 g