Urządzenia i Akcesoria
Zupa z batatów z pastą curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
620 g batatów pokrojonych na kawałki
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g mleczka kokosowego
-
20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.4 g
Kalorie
1136.9 kJ /
271.5 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min