Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g liści kolendry, świeżych
- 620 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 400 g mleczka kokosowego
- 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1136.9 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa krem z czarnej fasoli
20min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min