![Lasagne brokułowa z łososiem Lasagne brokułowa z łososiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02258F8A-4083-415B-9904-DD6CC5F63F98/Derivates/24246730-C38E-4B06-A8FD-7E000373A8EB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 600 g różyczek brokułu, niedużych (z 1-2 brokułów)
Sos beszamelowy
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 40 g mąki pszennej
- 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 130 g mleka
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
75
g sera Bel Paese, pokrojonego w plastry, plus dodatkowo 4-6 plastrów na wierzch lasagne
lub 75 g sera mozzarella, dowolnego, pokrojonego w plastry, plus dodatkowo 4-6 plastrów na wierzch lasagne - 9 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
- 2 opakowania wędzonego łososia, w plastrach (100 g każde)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2521 kJ / 603 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone cannelloni
1u. 45min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 Min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 Min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1u. 25min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 Std. 35 Min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 Min