
Urządzenia i Akcesoria
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
azjatyckiego cienkiego makaronu z fasoli mung150 g
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części100 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½ - 1
-
oliwy z oliwek10 g
-
żółtej pasty curry30 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
piersi z kurczaka pokrojonej w 2 cm kostkę400 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki300 g
-
sól ilość do oprószenia kurczaka
-
mleka kokosowego400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
499.5 kcal /
2091.3 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
38.6 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
1661.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 Min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 Std. 5 Min
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 Min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 Min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 Min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 Std. 15 Min