Wersje kompatybilne
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g azjatyckiego cienkiego makaronu, z fasoli mung
- 100 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 2 ząbki czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- ½ - 1 czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g żółtej pasty curry
- 1200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- sól, ilość do oprószenia kurczaka
- 400 g mleka kokosowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2091.3 kJ / 499.5 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1661.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowa zupa z kurczakiem
35min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Makaron curry z wieprzowiną
45min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1h 5min
Orientalna zupa z owocami morza
40min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30min