
Urządzenia i Akcesoria
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
150 g azjatyckiego cienkiego makaronu z fasoli mung
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
2 ząbki czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ - 1 czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
30 g żółtej pasty curry
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
sól ilość do oprószenia kurczaka
-
400 g mleka kokosowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
499.5 kcal /
2091.3 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
38.6 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
1661.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska