Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 jajko
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.8 g
Kalorie
1280.1 kJ /
305.8 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min