Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
TM5 TM6

Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków

Składniki

  • 500 g wody
  • 250 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 1 jajko
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1280.1 kJ / 305.8 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
30.8 g
Tłuszcz
12.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie