Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków

Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków

4.7 941 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 - 20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
    300 g
  • bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
    50 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    20 g
  • jajko
    1
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 305.8 kcal / 1280.1 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...