
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 - 20 g
-
ząbek czosnku1
-
fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki300 g
-
bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania50 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych20 g
-
jajko1
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
305.8 kcal /
1280.1 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min