Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków

Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków

4.7 955 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 1 jajko
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 305.8 kcal / 1280.1 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...