Purée z kalafiora i selera
TM6 TM5

Purée z kalafiora i selera

4.2 (50 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 60 g mleka
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
446 kJ / 107 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
4.3 g
Sód
320.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy