
Urządzenia i Akcesoria
Purée z kalafiora i selera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
selera pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
mleka60 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
tymianku, suszonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
107 kcal /
446 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
320.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 Min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 Min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 Min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 Min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min