Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 60 g mleka
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 320.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 Min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 Min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 Min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Sos cytrynowy
20 Min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min