Purée z kalafiora i selera

Purée z kalafiora i selera

4.4 196 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • selera pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
  • różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • mleka
    60 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 107 kcal / 446 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 320.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...