Urządzenia i Akcesoria
Purée z kalafiora i selera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
200 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki
-
60 g mleka
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
320.3 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
446 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
1 godz. 20 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Pikantna zupa krem z brukselki
40 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min