Urządzenia i Akcesoria
Purée z kalafiora i selera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
200 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki
-
60 g mleka
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
320.3 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
446 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min