Krewetki Kung Pao
TM6 TM5

Krewetki Kung Pao

4.8 (286 ocen)

Składniki

  • 20 g ząbków czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 10 g oleju sezamowego
  • 300 g krewetek tygrysich, surowych, nieobranych, bez głów
  • 10 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
  • 10 g oleju z chili
    lub 10 g oleju
  • 10 g pasty sojowej
    lub 10 g pasty miso, jasnej
  • 10 g wina ryżowego
  • 10 g cukru trzcinowego
    lub 10 g cukru
  • 20 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • orzeszki ziemne, prażone, niesolone, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
908 kJ / 217 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy