Urządzenia i Akcesoria
Krewetki Kung Pao
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
20 g ząbków czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
10 g oleju sezamowego
-
300 g krewetek tygrysich, surowych, nieobranych bez głów
-
10 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
-
10 g oleju10 g oleju z chili
-
10 g pasty miso, jasnej10 g pasty sojowej
-
10 g wina ryżowego
-
10 g cukru10 g cukru trzcinowego
-
20 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
orzeszek ziemny, prażony, niesolony do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
908 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Korma z owoców morza
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min