
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki Kung Pao
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
20 g ząbków czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
10 g oleju sezamowego
-
300 g krewetek tygrysich, surowych, nieobranych bez głów
-
10 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
-
10 g oleju z chili
-
10 g pasty sojowej
-
10 g wina ryżowego
-
10 g cukru trzcinowego
-
20 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
orzeszki ziemne, prażone, niesolone do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217 kcal /
908 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska