Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp salt (opcjonalnie)
- 2 tomatoes, quartered
Crab Filling
- 20 g fresh coriander
- 1 slice lemon zest
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 1 pinch ground cumin
- 300 g fresh crab meat
- 8 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Teriyaki Marinade
15 Min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15 min
Greek Lamb Meatballs (Keftethes)
40 min
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Chocolate Brioche Buns
4h 45min
Quick Flatbreads
20 min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Pitta Bread
2 Std.
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2 Std. 30 Min
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1h