Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp salt (opcjonalnie)
- 2 tomatoes, quartered
Crab Filling
- 20 g fresh coriander
- 1 slice lemon zest
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 1 pinch ground cumin
- 300 g fresh crab meat
- 8 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Sticky Apple Pork Ribs
2 godz. 30 min
Ham and Mustard Toasts
3h
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Rainbow Choux Buns
1h 25min
Nordic Chicken and Asparagus Tartlets
1 Std. 35 Min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Mango Yoghurt with Condensed Milk
10 Std. 10 Min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min
Seafood Pizza
2 Std. 45 Min
Butterscotch Delight
20 min
Dauphinoise Potatoes
50min