Wersje kompatybilne
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guinness® Bread
- 450 g strong wholemeal bread flour
- 125 g strong white bread flour
- 1 Tbsp baking powder
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 285 g buttermilk
- 130 g Guinness®
- 100 g treacle
- 20 g porridge oats
Smoked Trout Topping
- 150 g watercress
- 60 g olive oil
- 30 g cider vinegar
- 30 g honey
- ½ Tbsp wholegrain mustard
- 3 - 4 sprigs fresh dill, leaves only, to taste
- 200 g crème fraîche
- 2 tsp creamed horseradish
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g smoked trout fillets, flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3212 kJ / 768 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30min
Guinness® Bread
1h 45min
Irish Soda Bread
45min
Lasagne Bolognese
1h 45min
Rhubarb Crumble
55min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20 min
Apricot and Nut Stuffing
45min
Christmas Bread Sauce
15min
Spiced Red Cabbage
1h 10min
Marmalade-glazed Ham
1h 50 min