
Wersje kompatybilne
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guinness® Bread
- 450 g strong wholemeal bread flour
- 125 g strong white bread flour
- 1 Tbsp baking powder
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 285 g buttermilk
- 130 g Guinness®
- 100 g treacle
- 20 g porridge oats
Smoked Trout Topping
- 150 g watercress
- 60 g olive oil
- 30 g cider vinegar
- 30 g honey
- ½ Tbsp wholegrain mustard
- 3 - 4 sprigs fresh dill leaves only, to taste
- 200 g crème fraîche
- 2 tsp creamed horseradish
- 1 lemon freshly squeezed juice only
- ¼ - ½ tsp fine sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g smoked trout fillets, flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 768 kcal / 3212 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 66 g