
Wersje kompatybilne
Chicken Skewers with Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Chicken Skewers
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp ground allspice
- 450 g chicken breasts, skinless cut in long thin strips (0.5 cm thick, 2 cm wide)
- 6 - 8 cherry tomatoes (opcjonalnie)
- 50 g onions quartered
-
60
g tomato purée
lub 60 g ketchup - 4 - 6 sprigs fresh parsley leaves only
- 80 g water
- 20 g white wine vinegar
Salad Dressing
- 50 g cherry tomatoes halved
- 15 g wine vinegar
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- 2 - 3 sprigs fresh parsley leaves only
Steamed Chicken Skewers, Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
- 200 g basmati rice
- 1700 g water
- 120 g carrots cut in pieces
- 1 tsp cumin seeds (opcjonalnie)
- 1 ½ tsp salt
- 600 g mixed vegetables (e.g. peppers, aubergines, courgettes, cauliflower, broccoli, asparagus), cut in pieces (3 cm)
- 100 g green lettuce leaves for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 431 kcal / 1801 kJ
- Białko
- 39 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 6.8 g