Wersje kompatybilne
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g hard goat's cheese, diced (1 cm)
- 50 g blanched hazelnuts
- 25 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 25 g plain flour
- 300 g milk
- 2 tsp English mustard
- 4 medium eggs, separated
- 50 g watercress, leaves and small stalks only, plus extra for garnishing
- ½ tsp fine sea salt
- water, boiling, for cooking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 951 kJ / 227 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken Liver Parfait
2 Std. 40 Min
Salsa Verde
10 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 min
Hollandaise Sauce
15min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h