Wersje kompatybilne
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g hard goat's cheese, diced (1 cm)
- 50 g blanched hazelnuts
- 25 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 25 g plain flour
- 300 g milk
- 2 tsp English mustard
- 4 medium eggs, separated
- 50 g watercress, leaves and small stalks only, plus extra for garnishing
- ½ tsp fine sea salt
- water, boiling, for cooking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 951 kJ / 227 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
Alternatywne przepisy
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Fougasse
2h
Béarnaise Sauce
20 Min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 Std. 30 Min
Chocolate Orange Mousse
2 Std. 20 Min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 Min
Watercress Soup
25 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Lemon Posset
2h 40min