Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 50 g milk, cold
Filling
- 50 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 - 350 g smoked haddock
- 1300 g whole milk
- 150 g onions, finely sliced (2 mm)
- 10 g olive oil
- 10 g unsalted butter, diced
- 300 g fresh spinach leaves
- 50 g water
Cooking
- 3 medium eggs, 1 separated
- 100 g double cream
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2672 kJ / 639 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
Alternatywne przepisy
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20min
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1 Std. 15 Min
Quiche Lorraine
45min
Basque Chicken
1h 10min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min