Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 50 g milk, cold
Filling
- 50 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 - 350 g smoked haddock
- 1300 g whole milk
- 150 g onions, finely sliced (2 mm)
- 10 g olive oil
- 10 g unsalted butter, diced
- 300 g fresh spinach leaves
- 50 g water
Cooking
- 3 medium eggs, 1 separated
- 100 g double cream
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2672 kJ / 639 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Kedgeree
45 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 Std. 35 Min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Spiced Red Cabbage
1h 10 min