Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin Jelly
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (approx. 1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
- 4 gelatine leaves
- water, for soaking
- 120 g caster sugar
Gingerbread Layer
- 100 g unsalted butter, diced
- 200 g gingerbread biscuits, broken in pieces (see tip)
- 50 g light brown sugar
- 2 pinches ground cinnamon
White Chocolate Custard and Assembly
- 150 g white chocolate, small pieces or callets
- 450 g milk
- 20 g cornflour
- 2 large eggs
- 40 g caster sugar
- 3 - 4 Tbsp Cointreau, to taste (opcjonalnie)
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
Serving
- 300 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2754 kJ / 661 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Sód
- 103 mg
Alternatywne przepisy
Mince Pies
1h 10min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Rhubarb Crumble
55min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Bakewell Tart
1h 50min
Lavender Shortbread
1 godz.
Lemon Posset
2h 40min