
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and Ham Filling
- 800 g chicken meat, boneless and skinless mixture of breast and thigh, diced (2 cm)
- 220 g shredded ham hock
- 4 sprigs fresh tarragon leaves only, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley leaves only, roughly chopped
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pie
- 700 g water
- 250 g fine asparagus trimmed
- 550 g strong white bread flour plus extra for dusting
- 70 g unsalted butter diced
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g lard diced, plus extra for greasing
- 1 medium egg beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 603 kcal / 2525 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 988 mg