Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and Ham Filling
- 800 g chicken meat, boneless and skinless, mixture of breast and thigh, diced (2 cm)
- 220 g shredded ham hock
- 4 sprigs fresh tarragon, leaves only, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pie
- 700 g water
- 250 g fine asparagus, trimmed
- 550 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 70 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g lard, diced, plus extra for greasing
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2525 kJ / 603 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce
1 Std.
Spotted Dick Pudding
2 Std. 45 Min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3h 40 min
Sunday Morning Breakfast Bake
1h 15 min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 Min
Chocolate Peach Trifle
1h 20min
Eccles Cakes
1 Std. 45 Min
Colcannon
35min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3 Std.
Cardamom Bread and Butter Pudding
1 Std.
Cornish Pasty
1 Std. 30 Min