Urządzenia i Akcesoria
Honey Parmesan Parsnips
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
fresh thyme leaves only5 sprigs
-
fresh rosemary leaves only4 sprigs
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
polenta100 g
-
olive oil3 Tbsp
-
unsalted butter diced30 g
-
water500 g
-
parsnips peeled, quartered lengthways800 g
-
garlic cloves4
-
runny honey100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
313 mg
Białko
9 g
Kalorie
1390 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 godz. 30 min
Jersey Royal Potato Salad
40 min
Marmalade-glazed Ham
1 godz. 50 min
Dauphinoise Potatoes
50 min
Chunky Coleslaw
5 min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 godz. 55 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 min
Assorted Chocolate Truffles
2 godz. 50 min
Carrot and Swede Mash
20 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min