Honey Parmesan Parsnips

Honey Parmesan Parsnips

4.4 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • fresh thyme leaves only
    5 sprigs
  • fresh rosemary leaves only
    4 sprigs
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • polenta
    100 g
  • olive oil
    3 Tbsp
  • unsalted butter diced
    30 g
  • water
    500 g
  • parsnips peeled, quartered lengthways
    800 g
  • garlic cloves
    4
  • runny honey
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 333 kcal / 1390 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 33 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 313 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...