Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 sprigs fresh rosemary, leaves only
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g polenta
- 3 Tbsp olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 500 g water
- 800 g parsnips, peeled, quartered lengthways
- 4 garlic cloves
- 100 g runny honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1390 kJ / 333 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 313 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Red Cabbage
1h 10min
Chunky Coleslaw
5min
Spiced Nuts with Cranberries
30min
Salmon and Sweet Potato Fish Cakes with Steamed Vegetables
1h 30 min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 godz. 20 min
Carrot and Swede Mash
20min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 godz. 55 min
Marmalade-glazed Ham
1h 50min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1h 10min