Haddock, Leek and Stilton Pies

Haddock, Leek and Stilton Pies

4.8 48 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • whole milk
    400 g
  • fish stock
    200 g
  • fresh thyme (approx. 5 g)
    ¼ bunch
  • garlic cloves lightly crushed
    5
  • bay leaf
    1
  • haddock fillets skinned
    500 g
  • unsalted butter diced
    100 g
  • leeks white part only, thinly sliced
    200 g
  • fine sea salt plus 1 tsp
    1 pinch
  • ground black pepper plus ⅛ tsp
    1 pinch
  • plain flour
    50 g
  • Stilton crumbled
    80 g
  • fresh flat-leaf parsley (approx. 5 g), leaves only, roughly chopped
    ¼ bunch
  • puff pastry, ready-rolled (see tip)
    200 g
  • medium egg beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 704 kcal / 2930 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 31 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 1180 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...