
Urządzenia i Akcesoria
Haddock, Leek and Stilton Pies
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
whole milk400 g
-
fish stock200 g
-
fresh thyme (approx. 5 g)¼ bunch
-
garlic cloves lightly crushed5
-
bay leaf1
-
haddock fillets skinned500 g
-
unsalted butter diced100 g
-
leeks white part only, thinly sliced200 g
-
fine sea salt plus 1 tsp1 pinch
-
ground black pepper plus ⅛ tsp1 pinch
-
plain flour50 g
-
Stilton crumbled80 g
-
fresh flat-leaf parsley (approx. 5 g), leaves only, roughly chopped¼ bunch
-
puff pastry, ready-rolled (see tip)200 g
-
medium egg beaten1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
704 kcal /
2930 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Sód
1180 mg