Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g whole milk
- 200 g fish stock
- ¼ bunch fresh thyme (approx. 5 g)
- 5 garlic cloves, lightly crushed
- 1 bay leaf
- 500 g haddock fillets, skinned
- 100 g unsalted butter, diced
- 200 g leeks, white part only, thinly sliced
- 1 pinch fine sea salt, plus 1 tsp
- 1 pinch ground black pepper, plus ⅛ tsp
- 50 g plain flour
- 80 g Stilton, crumbled
- ¼ bunch fresh flat-leaf parsley (approx. 5 g), leaves only, roughly chopped
- 200 g puff pastry, ready-rolled (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2930 kJ / 704 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Sód
- 1180 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Toad in the Hole
1h
Kedgeree
45 min
Creamed Cod
45 min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 godz. 30 min
Masala Hake at 55°C
55 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1 Std. 10 Min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min