"Scafata" viterbese

"Scafata" viterbese

4.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di cipolla
  • 50 g di carota
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
  • 1 pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
  • 6 foglie di lattuga verde a listarelle
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere
  • 100 g di cubetti di prosciutto crudo
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 3 carciofi romani, a fette sottili
  • 450 g di fave fresche sgranate
    450 g di fave surgelate, sgranate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 fette di pane tostato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 357 kcal / 1495 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...