Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla
- 50 g di carota
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
- 1 pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
- 6 foglie di lattuga verde, a listarelle
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 100 g di cubetti di prosciutto crudo
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 3 carciofi romani, a fette sottili
-
450
g di fave fresche sgranate
lub 450 g di fave surgelate, decongelate - ½ cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Cacciucco di ceci
50min
Favata sarda
1h
Zuppa di fave
50min
Stufato di piselli e carciofi
45min
Sagne chine
1h 40min
Fave in umido
1h
Baccalà fritto in pastella
1sa 10 dk
Zuppa di patate e carciofi
1h
Pasta con fave e mazzancolle al curry
1sa 10 dk
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1sa 10 dk
Zuppa montanara
1h