Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla
- 50 g di carota
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
- 1 pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
- 6 foglie di lattuga verde, a listarelle
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 100 g di cubetti di prosciutto crudo
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 3 carciofi romani, a fette sottili
-
450
g di fave fresche sgranate
lub 450 g di fave surgelate sgranate - ½ cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e carciofi
1h
Cottura dei fagioli
11h
Coniglio ai carciofi
1h 25min
Agnello al vino
40 min
Zuppa di carciofi
35 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Favata sarda
1h
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Carciofi alla romana
50 min
Pancotto con cime di rape
40 min
Fave al guanciale
35 min
Sagne chine
1h 40min