Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arancini
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 700 - 750 g di acqua
- 125 g di asparagi
- 40 g di scalogno
- 30 g di burro a pezzi
- 100 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 2 uovo
- pangrattato senza glutine q.b.
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 98.2 mg
Alternatywne przepisy
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3sa 20 dk
Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)
3 godz. 5 min
Cornish Pasty
1h 30min
Carpaccio di manzo marinato alle erbe
2h 15min
Gelato biscotto alla fragola
4 Std.
Mini millefoglie fragole e sambuco
3h 30min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14h
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Strascinati al ragù di carne
2h 40min