Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arancini
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 700 - 750 g di acqua
- 125 g di asparagi
- 40 g di scalogno
- 30 g di burro a pezzi
- 100 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 2 uovo
- pangrattato senza glutine q.b.
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 98.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Spaghetti di patate dolci con pesto alle erbe aromatiche
40min
Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi
2h
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14hod.
Torta salata con bucce di patate
2h 30min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5sa
Pane arabo (senza glutine)
1h 35min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50min
Pane senza lievito
19h
Pesto alla genovese (vegan)
10min
Crostata di mais con crema al mascarpone (senza glutine)
50min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min