Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 3 spicchi di aglio, senza anima
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 peperoncini secchi piccanti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di crostacei misti (scampi e canocchie)
- 300 g di seppie, pulite e ad anelli
- 150 g di peperone rosso, puliti e a tocchetti (2 cm circa)
-
400
g di pomodori maturi, a tocchetti (2 cm circa)
lub 400 g di pomodori pelati - 500 g di pesce misto per zuppa pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 500 g di molluschi conchigliferi (cozze e vongole), spurgati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Brodetto romagnolo
50min
Pollo in fricassea
50min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30min
Brodetto di Fano
1h
Brodetto alla triestina
1h
Acquacotta
50min
Cernia con salsa mediterranea
40min
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci
1h 40min
Brodetto ricco con crostoni
1h
Panna cotta ai popcorn
3 Std. 30 Min
Cacciucco
1h 20min
Zuppa di baccalà
1h