Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 cozze fresche pulite
- 200 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di mollica di pane secca
- 150 g di latte
Cozze
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 fetta di limone
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio a metà
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 20 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla trasteverina
45 min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1j 10 menit
Pastella per fritti
1h
Garganelli chiodini e patate
50min
Antipasto di alici agli agrumi
2óra 10p
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35p
Cozze ripiene alla pugliese
1óra 25p
Baccalà fritto in pastella
1j 10 menit
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 godz. 5 min
Peoci gratinati
1h
Calamari ripieni su crema di pane
1j 10 menit
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min.