Tortelli di ricotta e melanzane

Tortelli di ricotta e melanzane

4.7 22 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 10 g olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 60 g di mascarpone
  • 150 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
  • 80 g olio extravergine di oliva + 1 cucchiaio
  • 1 cucchiaio di timo secco tritato
  • 1 cucchiaio di erba cipollina fresca tritata
  • 500 g di melanzane a cubetti (1 cm, vedere consigli)
  • 50 g di pomodorini tipo Pachino, a cubetti
  • 1 rametto di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 g di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23.9 g
Kalorie 3134 kJ / 749 kcal
Tłuszcz 44.6 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...