Tagliatelle con salsa alla melagrana

Tagliatelle con salsa alla melagrana

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaio di farina tipo 00
  • 300 g di carne di coniglio tritata grossa
  • 1 scalogno a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 200 g di vino bianco secco
  • 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 1 pizzico di pepe
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 melagrana i chicchi sgranati
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 999.1 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 2131 kJ / 509.3 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 63.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...