Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 300 g di carne di coniglio tritata grossa
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 200 g di vino bianco secco
-
1
dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di pepe
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 melagrana, i chicchi sgranati
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle al ragù di agnello
1h
Barrette ai frutti di bosco e cioccolato bianco
1h 30min
Cachupa con maiale e fagioli
26hod. 20min
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Garganelli chiodini e patate
50min
Carpaccio di patate con salsa tapenade
35min
Pitte pie calabresi
1h 30min
Lasagne pesce e verdure
1 Std. 50 Min
Schiaccia campigliese
55min
Risotto champagne e melagrana
50min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30min
Pasta fresca tipo Trofie
30min