Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù
- 40 g di sedano
- 80 g di carota a pezzi
- 110 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita mista (manzo, maiale)
- 50 g di vino bianco secco
- 230 g di passata di pomodoro
- 1 foglia di alloro secca
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
Pasta brisée
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 65 g di acqua
Besciamella
- 250 g di latte
- 20 g di burro
- 25 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- 350 g di pasta ripiena tipo cappelletti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2548.7 kJ / 609.2 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone
1j 20 menit
Sformatini al cotechino
30 min
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5h
Frico
1j
Agnello cacio e uova
1j
Cotechino alla Wellington
6h
Lagane, ceci e vongole
30 min
Sartù di riso
1j 25 menit
Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia
1j 20 menit
Lasagne alla napoletana con polpettine
1 Std. 40 Min
Friarielli e salsiccia
50 menit
Tortano speck e fontina
2j