Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ripieno
- 5 spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di spinaci in foglia surgelati
- 2 ½ cucchiaini di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 150 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 500 g di carne trita mista
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiaini di origano secco
- 1000 g di latte
- 120 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
Crêpes
- 120 g di burro + q.b.
- 750 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 701 kJ / 36 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittatine agli spinaci ripiene
45 Min
Burger di pollo panato e melanzane
1 Std. 10 Min
Pacchettini di pollo con patate e verdure
54 min
Polpette di vitello in salsa di pistacchi
40 min
Medaglioni di carne con patate
45 Min
Cassata siciliana
6 godz. 35 min
Piccole cassatine al forno
2h
Torta dacquoise al pistacchio
50 Min
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2h 30 min
Spiedini di polpettine di pollo, zucchine e riso
1h 25min
Vastedda cu sammucu di Troina
2h 30 min
Crêpes ai funghi
1 Std. 50 Min