Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
TM5 TM6

Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale

4.6 (14 ocen)

Składniki

Pasta all'uovo

  • 150 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 50 g di nocciole, sgusciate e spellate
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva

Sugo con guanciale

  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante intero
  • 120 g di guanciale di maiale a listerelle (1 cm circa)
  • 30 g di pecorino a scaglie (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di granella di nocciole

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2079 kJ / 497 kcal
Białko
17.1 g
Węglowodany
33.9 g
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy