Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale

Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale

4.6 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 150 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 50 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Sugo con guanciale
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante intero
  • 120 g di guanciale di maiale a listerelle (1 cm circa)
  • 30 g di pecorino (opcjonalnie) a scaglie
  • 1 cucchiaio di granella di nocciole

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 497 kcal / 2079 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 32.5 g
Węglowodany 33.9 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...