Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di nocciole, sgusciate e spellate
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Sugo con guanciale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante intero
- 120 g di guanciale di maiale a listerelle (1 cm circa)
- 30 g di pecorino a scaglie (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di granella di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con uva e gorgonzola
35min
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2 Std. 30 Min
Lasagne di mare (per 2 persone)
1h 40min
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Tagliatelle smalzade
2 Std. 30 Min
Lasagne all'amatriciana
2h
Spaghetti al vino rosso
30min
Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo
1 Std. 10 Min
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1 Std. 10 Min
Malloreddus alla campidanese
3 Std.
Tagliolini stracciatella e speck
1 godz. 5 min
Pasta fresca integrale all'uovo
1h 40min