![Glaçage au chocolat noir Glaçage au chocolat noir](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84A3BDF2-47EC-4F3A-983A-15E3030A6876/Derivates/6A49B944-7483-4182-919E-F9799219E6DB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
A réaliser la veille
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 175 g d'eau
- 220 g de sucre en poudre
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 75 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 6456 kJ / 1533 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 235 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclair au chocolat
1hod. 15min
Coulant chocolat au cœur caramel
24 Std.
Gâteau tout chocolat
3 godz. 10 min
Croquant au chocolat
16h 20min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min
Gâteau à la fraise
3h 35 min
Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires
1hod. 45min
Fondant chocolat en robe de fruits
3hod. 45min
Ganache au chocolat
20min
Macarons au chocolat
24 Std.
Fraisier
12 godz. 45 min
Génoise au chocolat
45min