Eclair au chocolat

Eclair au chocolat

3.8 135 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
  • 300 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
La pâte à chou
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La crème pâtissière
  • 500 g de lait
  • 40 g de farine de blé
  • 4 œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de cacao en poudre

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.2 g
Kalorie 1249 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...