Fondant chocolat en robe de fruits

Fondant chocolat en robe de fruits

4.1 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 parts

Składniki

Le fondant
  • de beurre pour le moule
    10 g
  • de farine de blé pour le moule
    10 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de mascarpone
    250 g
  • œufs
    4
  • de sucre glace maison
    75 g
  • de farine de blé
    40 g
Le glaçage au chocolat
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    50 g
Le nappage neutre
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    50 g
  • de fruits rouges variés frais
    250 g
  • sucre glace
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 703.3 kcal / 2940 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 43.3 g
Węglowodany 68.8 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...