Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise au chocolat
- 10 - 15 g de beurre, pour le moule
- 2 jaunes d'œufs
- 4 œufs entiers
- 140 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- 120 g de farine de blé
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de cacao en poudre
La garniture et la finition
- 370 g de griottes en bocal (poids net égoutté) et le jus
- 300 g de sucre glace maison
- 50 g de kirsch (eau-de-vie de cerise)
- 800 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 400 g de mascarpone
- 300 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3748.8 kJ / 897 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 56.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Opéra
24h
Crème pâtissière
15min
Génoise
1h 50 min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19h
Forêt noire
2h 30 min
Bavarois à l'abricot
12h
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30 min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Génoise au chocolat
45min
Tarte tropézienne
3h
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min