Forêt-noire

Forêt-noire

3.9 199 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La génoise au chocolat
  • de beurre pour le moule
    10 - 15 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • œufs entiers
    4
  • de sucre en poudre
    140 g
  • de sel (opcjonalnie)
    1 pincée
  • de farine de blé
    120 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de cacao en poudre
    20 g
La garniture et la finition
  • de griottes en bocal (poids net égoutté) et le jus
    370 g
  • de sucre glace maison
    300 g
  • de kirsch (eau-de-vie de cerise)
    50 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    800 g
  • de mascarpone
    400 g
  • de chocolat noir en morceaux
    300 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 897 kcal / 3748.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 56.5 g
Węglowodany 80.8 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...