Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 30 g de lait entier
- 10 g de sucre vanillé maison
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La garniture
- 250 g de pâte à sucre
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge, en poudre de préférence
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire vert, en poudre de préférence
- 1 - 2 c. à soupe de sucre glace maison
- 120 g de glaçage royal, (Voir recette "Ma cuisine au quotidien" p. 72)
- 1 - 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1343 kJ / 321 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Cupcakes au chocolat
12 Std.
Donuts avec glaçage
2h
Cupcakes pour Halloween
2h 40 min
Gâteau marbré
2h
Sablés d'antan
1 godz. 30 min
Cupcake mimosa
1 godz.
Glaçage royal (Glace royale)
5 Min
Cupcakes rouge
1 godz.
Cupcakes chocolat-cacahuète
50 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min
Cupcakes à la vanille
1 godz.