Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée

Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée

4.0 145 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 parts

Składniki

Le biscuit au chocolat
  • œufs
    5
  • de sucre en poudre
    130 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • de cacao en poudre non sucré
    25 g
  • de beurre
    30 g
La mousse au chocolat pralinée
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g
  • de mascarpone très froid
    150 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    150 g
  • de lait
    20 g
  • de pâte de noisette
    100 g
  • pralin pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 528.6 kcal / 2209.6 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 35.1 g
Węglowodany 45.1 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...