Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit au chocolat
- 5 œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- 25 g de cacao en poudre non sucré
- 30 g de beurre
La mousse au chocolat pralinée
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de lait
- 100 g de pâte de noisette
- pralin, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2209.6 kJ / 528.6 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche express au praliné
45min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3 Std.
Charlotte aux framboises et chèvre frais
12 godz.
Gâteau de Pâques
13 Std.
Croquant au chocolat
16h 20min
Bûche royale
3 Std. 50 Min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Entremets aux 2 chocolats
2h 15 min.
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min