Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 6 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à soupe rases de cacao en poudre non sucré
La garniture
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- sucre glace, pour la crème
- 1 sachet de Chantifix (7 g env). (Voir "Information(s) complémentaire(s)")
- 20 g de kirsch
- 400 g de griottes au sirop (fruits et jus)
- chocolat noir, râpé pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1494.8 kJ / 356.6 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Fraisier à la rhubarbe
24hod.
Forêt-noire
2h 30min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Bûche roulée noisette-café
1h 20min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Forêt-noire aux cerises amarena
5 Std.
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Bûche express au praliné
45 Min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Fraisier
12h 45min