![Macarons fraise-amaretto Macarons fraise-amaretto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91B0634E-F670-491F-AE3B-DE3186F42AC4/Derivates/ba567aaf-4852-48de-ace7-b33592cf5624.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache aux fraises et à l'amaretto
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de fraises
- 180 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 40 g de liqueur d'amande, type amaretto
Les macarons
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 4 blanc d'œuf
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire en poudre rouge
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 303.1 kJ / 72.6 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Eclair au chocolat
1h 15 min.
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Saint-honoré au citron
2klst 25 min
Macarons au café
24klst
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45min
Macarons à la griotte
48 Std.
Le macaron caramel
1h 50 min
Macaron tiramisu
26h
Macarons au citron
12 Std.
Macarons au chocolat
24klst
Fraisier
12h 45min