Macarons fraise-amaretto

Macarons fraise-amaretto

3.6 14 ocen
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 24 godz.
50 pièces

Składniki

La ganache aux fraises et à l'amaretto
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de fraises
    200 g
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    180 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de liqueur d'amande type amaretto
    40 g
Les macarons
  • de sucre glace maison
    150 g
  • d'amandes en poudre
    150 g
  • blanc d'œuf
    4
  • de colorant alimentaire en poudre rouge
    1 pointe de couteau
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 72.6 kcal / 303.1 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...