Macarons fraise-amaretto

Macarons fraise-amaretto

3.4 15 ocen
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 24 godz.
50 pièces

Składniki

La ganache aux fraises et à l'amaretto
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 200 g de fraises
  • 180 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 40 g de liqueur d'amande type amaretto
Les macarons
  • 150 g de sucre glace maison
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 4 blanc d'œuf
  • 1 pointe de couteau de colorant alimentaire en poudre rouge
  • 50 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 1.3 g
Kalorie 303.1 kJ / 72.6 kcal
Tłuszcz 3.5 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...