Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 300 g de lait demi-écrémé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 25 g de fécule de maïs
La pâte
- 250 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 80 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de levure chimique
- 1 jaune d'œuf
- 80 g d'huile neutre
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 godz. 15 min
Pain de mie
3h 20min
Beignets au four
2 Std.
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2h 35min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Roulé brioché aux fruits confits
3 Std. 10 Min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 Std.
Brioche "super bonne"
3 Std.
Petits pains au lait hérissons
2h 35min