Gâteau magique au caramel au beurre salé

Gâteau magique au caramel au beurre salé

3.7 101 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 parts

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • 200 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
L'appareil à gâteau magique
  • 125 g de beurre doux fondu et un peu pour le moule
  • 110 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 4 œufs blancs et jaunes séparés
  • 150 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe d'eau
  • 1 pincée de sel
  • 500 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5.4 g
Kalorie 1728.8 kJ / 413.6 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...