Gâteau magique au caramel au beurre salé

Gâteau magique au caramel au beurre salé

3.8 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 parts

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
L'appareil à gâteau magique
  • de beurre doux fondu et un peu pour le moule
    125 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    110 g
  • œufs blancs et jaunes séparés
    4
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'eau
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • de lait
    500 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 413.6 kcal / 1728.8 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 43.1 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...