Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre
- ½ c. à café de sel
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Beignets aux pommes
1j 20 menit
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2j
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Pains aux raisins
20 godz. 15 min
Briochettes feuilletées
2h 45 min
Palets bretons
2j
Pastis landais
2j 30 menit
Meringue classique
3 godz. 25 min
Oreillettes
3 Std. 40 Min
Brioche parisienne
24h
Crème renversée au caramel
4 godz. 50 min