Macarons au citron

Macarons au citron

3.2 90 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
30 pièces

Składniki

La ganache au citron
  • de sucre en poudre
    120 g
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • œufs
    2
  • de jus de citron
    80 g
  • de beurre très froid et coupé en morceaux
    175 g
  • de poudre d'amande
    50 g
Les macarons
  • de sucre glace
    130 g
  • de poudre d'amande
    150 g
  • de colorant alimentaire jaune
    1 pointe de couteau
  • blanc d'œuf
    4
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 147.6 kcal / 617.3 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...